Kanalsökare: CBS

Verizon Fios, AT&T U-verse, Comcast Xfinity, Spectrum/Charter, Optimum/Altice, Cox, DIRECTV, Dish, Hulu, fuboTV, Sling.

Livestream: fuboTV (gratis provspelning)

***

Wisconsin coach Greg Gard sa att hans lag var bättre defensivt i andra halvlek. Det var lite av en underdrift.

Tyler Wahl ledde ett balanserat anfall med 14 poäng i karriären och de 10-rankade Badgers drog ifrån i andra halvlek för en seger på 68-52 över Northwestern på onsdagskvällen.

Wisconsin tillät bara 18 poäng i andra halvlek och höll Wildcats till sin lägsta poängsumma för säsongen.

”Jag tyckte att vi gjorde ett bättre jobb med att stoppa bollen och inte låta dem komma in i målningen”, sa Gard. ”Jag tyckte att vi i första halvlek inte utförde tillräckligt bra i några av bollscreensituationerna. Andra halvlek var vi bättre. Vi pratade om några av dessa saker i halvtid. Den andra 20:an tyckte jag att vi var mer aggressiva i bollskärmarna och eliminerade en del av den där dribbelpenetrationen.”

Badgers fick kontroll med en 12-0-run i mitten av den andra halvleken. Micah Potters 3-pointer satte Wisconsin på 56-39.

Northwestern gick poänglösa i nästan sex minuter tills Chase Audiges 3-pointer gjorde 56-42 med 10:26 kvar.

D’Mitrik Trice satte 12 poäng, Brad Davison 11 och Potter 10 för Wisconsin (12-3, 6-2 Big Ten).

Audige hade 16 poäng och Miller Kopp 10 för Northwestern (6-7, 3-6), som har förlorat sex raka.

”Jag tyckte att vi hade en hel del självförvållade sår ikväll, att varje gång vi hade en chans att kanske komma tillbaka in i matchen eller kanske göra en liten push, så hade vi bara några kritiska sammanbrott i båda ändar, några kostsamma turnovers, ett par sammanbrott sent i klockorna defensivt”, sa Northwestern coach Chris Collins. ”Det är så Wisconsin är. De låter dig betala för dina misstag. Det är därför de är ett riktigt bra lag.”

Wahl öppnade den andra halvleken med en trepoängare som gav Wisconsin ledningen med 44-34, men Badgers missade sina nästa nio skott innan Wahl slog en trepoängare från toppen för att göra det till 47-39.

”Jag känner mig väldigt bekväm”, sa Wahl. ”Jag känner mig säker. Det är lite som att det är min andra säsong som går igenom offensiven, känner till pjäserna och har den där kontakten med mina lagkamrater. Så, ja, jag känner mig väldigt bekväm och säker på vår offensiv i år.”

Vildkatterna misslyckades med att kapitalisera under den sträckan, missade fyra skott och begick tre turnovers.

Northwestern, som gjorde 18 poäng i färgen i den första halvleken, lyckades bara fyra efter paus. Wildcats sköt bara 6 av 22 i den andra halvleken.

”Det känns som om de i första halvlek fick hinkar precis vid kanten och i målningen”, sa Wahl. ”Det var en slags betoning som vi hade, att hålla dem borta från målningen. Det är vår betoning när vi går in i matcherna, och vi skärpte det och det kunde hjälpa oss.”

Wisconsin tog sin största ledning i första halvlek vid 29-17 när Jonathan Davis gjorde poäng på en layup för att avsluta en 11-4 run. Northwestern kom upp till 36-32 efter Audiges trepoängare.

(Associated Press bidrog till den här rapporten.)