Kevin Harvick pitää kiinni ja nostaa Atlantan pokaalin kauden toiseen voittoon

Kevin Harvickilla on ollut poikkeuksellinen suhde Atlanta Motor Speedwayhin, ja vuoden 2014 NASCAR Cup -sarjan mestari osoitti sen jälleen sunnuntaina iltapäivällä voittaessaan Folds of Honor QuikTrip 500 -kilpailun, joka oli hänen kolmas voittonsa historiallisella radalla.

Harvick johti kilpailussa 151 kierrosta 325 kierroksesta matkalla uransa 51. voittoon ja voitti urhean kilpailun Joe Gibbs Racingin joukkuetovereiden Kyle Buschin ja Martin Truex Jr:n kanssa, jotka sijoittuivat toiseksi ja kolmanneksi.

Truex johti 62 kierrosta, voitti kilpailun kaksi ensimmäistä vaihetta ja piti Harvickin nro 4 Stewart-Haas Racing Fordia rehellisenä. Harvick ohitti molemmat JGR:n Toyotat kisan kolmannen etapin avauksessa ja piti ne loitolla voittaakseen reilun 3,527 sekunnin erolla. Busch ohitti Truexin ja nousi toiseksi viisi kierrosta ennen loppua.

RELATED: Viralliset kisatulokset| SHOP for Harvick gear

Se oli Harvickin kauden toinen voitto (hän voitti myös Darlington Racewaylla NASCAR:n ensimmäisessä kisassa takaisin sen jälkeen, kun laji oli sivussa COVID-19-epidemiasta) ja se on 44-vuotiaan kalifornialaisen yhdeksäs top-10-sijoitus kymmenessä kilpailussa tänä vuonna. Sen myötä Harvick kasvatti NASCAR Cup -sarjan mestaruusjohtonsa 48 pisteeseen Team Pensken Joey Loganoon nähden.

Loganon tallikaveri Ryan Blaney ja JGR-kuljettaja Denny Hamlin täydensivät Atlantan kärkiviisikon, jonka jälkeen tulivat Kurt Busch, Jimmie Johnson, Chase Elliott ja Team Pensken tallikaverit Brad Keselowski ja Logano. Kurt Buschille kymmenen parhaan joukkoon pääseminen oli erityisen vaikuttava saavutus, kun otetaan huomioon, että hän starttasi viimeisenä ennen kilpailua tehtyjen tarkastusrikkomusten vuoksi.

RELATED: Miksi Kurt Busch starttasi takaa

Clint Bowyer johti 58 kierrosta vain varikolle myöhään kilpailussa ja putosi pois top-10-sijoituksesta. Hän päätyi 20:nneksi.

Harvickin Fordia pidettiin Atlantassa voittavana autona jo ennen kuin seitsenkertainen mestari Johnson antoi käskyn käynnistää moottorit sunnuntaina iltapäivällä.

Harvick saavutti tunteikkaan uransa ensimmäisen NASCAR Cup Series -voiton Atlantassa jo vuonna 2001, kolme viikkoa sen jälkeen, kun hän oli ottanut ajovastuun edesmenneestä seitsenkertaisesta mestarista, Daytona 500 -kilpailun avauskilpailun aikana menehtyneestä Dale Earnhardtista. Harvick piti kolme sormea ylhäällä käänteisellä voittokierroksella sunnuntaina Earnhardtin ja mestarin kuuluisan No. 3 -auton kunniaksi.

RELATED: Kevin Harvick tervehti Dale Earnhardtia kilpailun jälkeen

”Ensimmäinen (urani) voitto tuli minulle täällä Atlantassa ja tämä on vain rata, josta olen pitänyt”, Harvick sanoi. ”Niitä muistoja on aina ja nyt haluaa juhlia kaikkea sitä, mitä Dale Earnhardt teki tälle lajille. Tulla tänne ja tehdä se voitoilla ja mennä Victory Lanelle on aika erikoista.”

”Meillä oli loistava varikkopysähdys, saimme startata uudelleen alhaalta ja sain autoni lähtemään liikkeelle ja pystyin saamaan rata-aseman. Kun pääsin näiden ensimmäisten 10 kierroksen läpi ja autoni vapautui tarpeeksi, pääsin rytmiin ja todella osuin kohdalleni, sitten noin 25 kierroksen kohdalla pystyin vain ajamaan pois.”

Harvick on ollut viime aikoina ennätyskuskuljettaja. Hän vastasi tuosta ensimmäisestä voitosta 17 vuotta myöhemmin (vuonna 2018) ja on tällä hetkellä keskellä hämmästyttävää yhdeksän vuoden putkea radalla. Hän on johtanut vähintään 100 kierrosta seitsemässä viimeisestä yhdeksästä kilpailusta – ja yli 10 000 kierrosta kärjessä sen jälkeen, kun hän liittyi Stewart-Haas Racingiin vuonna 2014.

Truex Jr:n kaksi etappivoittoa olivat vuoden 2017 Cup-sarjan mestarin kauden ensimmäiset. Ja suurimman osan kisasta hän oli siellä valmiina keskeyttämään Harvickin pitkäaikaisen ylivallan radalla. Sitä tilaisuutta ei koskaan tullut.

RELATED: Martin Truex nappaa kauden ensimmäiset etappivoittonsa

Se olisi ollut kauden ensimmäinen voitto Truexille, joka on ollut niin lähellä Atlantassa – sijoittumalla toiseksi vuonna 2019 ja sijoittumalla kymmenen parhaan joukkoon viimeisissä kuudessa kilpailussa.

Richard Childress Racingin Chevroletin nro 8 kuljettaja Tyler Reddick oli Sunoco Rookie of the Year -ehdokkaana parhaiten sijoittunut kuljettaja – 16. sijallaan.

Ennen kisaa NASCAR:n presidentti Steve Phelps puhui kisakentälle ja kansakunnalle ja lupasi, että laji on herkkä maan nykyisille yhteiskunnallisille levottomuuksille ja sitoutunut parantamaan kisasuhteita.

”Maamme on tuskissaan ja kansamme on oikeutetusti vihainen ja vaatii tulla kuulluksi”, Phelps sanoi. ”Urheilumme on tehtävä paremmin. Maamme on tehtävä paremmin.”

NASCAR Cup Series ajaa seuraavan kerran Blue-Emu Maximum Pain Relief 500 -kilpailun keskiviikkona Martinsville Speedwaylla (19.00 ET, FS1, MRN, SiriusXM NASCAR Radio).

LISÄÄ: Steve Phelps puhuu muutoksen tarpeesta