Kevin Harvick holder fast og løfter Atlanta-trofæet for anden sejr i sæsonen

Kevin Harvick har haft et usædvanligt forhold til Atlanta Motor Speedway, og det viste mesteren i NASCAR Cup Series 2014 igen søndag eftermiddag ved at vinde Folds of Honor QuikTrip 500, sin tredje sejr på den historiske bane.

Harvick førte et løb-high 151 af 325 omgange på vej til sin 51. sejr i karrieren og sejrede i en tapper konkurrence med Joe Gibbs Racing-teamkammeraterne Kyle Busch og Martin Truex Jr, der sluttede på henholdsvis anden og tredjepladsen.

Truex førte 62 omgange, vandt de to første etaper af løbet og holdt Harvicks Stewart-Haas Racing Ford nr. 4 ærlig. Harvick passerede begge JGR Toyotas for at åbne løbets tredje etape og holdt dem på afstand for at vinde med hele 3,527 sekunder. Busch overhalede Truex til andenpladsen med fem omgange tilbage.

RELATERET: Det var Harvicks anden sejr i sæsonen (han vandt også på Darlington Raceway i NASCAR’s første løb tilbage, siden sporten blev sat ud af spillet under COVID-19-pandemien), og det er den 44-årige californieres niende top-10-placering i 10 løb i år. Dermed udvider Harvick sin føring i NASCAR Cup Series-mesterskabet til 48 point over Team Penske-køreren Joey Logano.

Loganos holdkammerat Ryan Blaney og JGR-køreren Denny Hamlin rundede top fem i Atlanta, efterfulgt af Kurt Busch, Jimmie Johnson, Chase Elliott og Team Penske-holdkammeraterne Brad Keselowski og Logano. For Kurt Busch var det at komme i top 10 en særlig imponerende indsats, når man tænker på, at han startede sidst i feltet på grund af overtrædelser af inspektionsreglerne før løbet.

RELATERET: Hvorfor Kurt Busch startede bagfra

Clint Bowyer førte 58 omgange, men kom først i pit sent i løbet og faldt ud af en top-10-placering. Han endte som 20.

Harvicks Ford blev betragtet som den bil, der skulle slås i Atlanta, allerede før den syvdobbelte mester Johnson gav ordre til at starte motorerne søndag eftermiddag.

Harvick vandt en følelsesladet første NASCAR Cup Series-sejr i karrieren i Atlanta tilbage i 2001, tre uger efter at han overtog kørselsopgaverne for den afdøde syvdobbelte mester Dale Earnhardt, der blev dræbt i Daytona 500-sæsonåbneren. Harvick holdt tre fingre op i en omvendt sejrsrunde søndag til ære for Earnhardt og mesterens berømte bil nr. 3.

RELATERET: Se Kevin Harvick hylde Dale Earnhardt efter løbet

“Min første (karrieremæssige) sejr kom for mig her i Atlanta, og det er bare en bane, som jeg har fået en forkærlighed for,” sagde Harvick. “Man har altid de minder, og nu ønsker man at fejre alt det, som Dale Earnhardt gjorde for denne sport. At komme her og være i stand til at gøre det med sejre og gå til Victory Lane er ret specielt.”

“Vi havde et godt pitstop, fik genstartet i bunden og fik min bil til at lette, og jeg var i stand til at få sporposition. Da jeg først kunne komme igennem de første 10 omgange, og min bil blev frigjort nok, kunne jeg komme ind i en rytme og virkelig ramme mine mærker, og så med omkring 25 omgange kunne jeg bare køre væk.”

Harvick har været den bedste kører på det seneste. Han svarede på den første sejr 17 år senere (i 2018) og er i øjeblikket midt i et fantastisk niårigt løb på banen. Han har ført mindst 100 omgange i syv af de sidste ni løb – og mere end 10.000 omgange foran siden han kom til Stewart-Haas Racing i 2014.

Truex Jr.’s to etapesejre var 2017 Cup Series-mesterens første i sæsonen. Og i store dele af løbet var han der klar til at afbryde Harvicks mangeårige dominans på banen. Den mulighed kom aldrig.

RELATERET: Martin Truex snupper sæsonens første etapesejr

Det ville have været sæsonens første sejr for Truex, der har været så tæt på i Atlanta – han sluttede på andenpladsen i 2019 og scorede top-10-placeringer i de sidste seks løb.

Tyler Reddick, fører af Chevrolet nr. 8 fra Richard Childress Racing, var den bedst placerede Sunoco Rookie of the Year-kandidat – med en 16.-plads.

For løbet talte NASCAR’s præsident Steve Phelps til løbsfeltet og nationen og lovede, at sporten er følsom over for landets nuværende sociale uro og forpligtet til at forbedre forholdet mellem racerne.

“Vores land er i smerte, og vores folk er med rette vrede og kræver at blive hørt,” sagde Phelps. “Vores sport skal gøre det bedre. Vores land skal gøre det bedre.”

NASCAR Cup Series kører næste løb i Blue-Emu Maximum Pain Relief 500 på onsdag på Martinsville Speedway (19.00 ET, FS1, MRN, SiriusXM NASCAR Radio).

MERE: Steve Phelps tager fat på behovet for forandring